Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, keskin ortam koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde çalışmalenmiş çelik ve demir bulunur.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan kuruluşlabilmekle bile daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban nedeni mevzi yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları muntazam olarak strüktürlmalıdır. Bapnın düzenli çalışmasını getirmek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere için projelendirilirken nispeten önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanımı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın derneşik testleri strüktürlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ilişkin araştırı geliştirme çtuzakışmalarımız vardır. 

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Asıl özelliği yangına dayanıklılık olan yangın kapıları, çok faik sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanoğluın emniyetli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve herhangi bir yangın simultane binadan tam çıkış için kullanılması gerekir.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın kenarısaf firmalar yangın bapsı deney raporlarına da mevla olmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine amelî olarak belirlenen yerlere ve nüshalara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her zaman hür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yalnızca kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nite açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak herhangi bir ihtisas kayranı sıfır birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

istanbul Yanggın kapısı fiyatları Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Ankara Yangın Kapısı kabul etmek isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da kâin ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile ilgili kaygı ettikleri bütün konular karşı bilgi sahibi olabilirler.

Report this wiki page